19 Ağustos 2011 Cuma

Vali: Gidenler Geri Gelmeyecek!


Erdal BEŞİKÇİOĞLU'nun,
Vali Recep YAZICIOĞLU'nu
canlandırdığı film

Kim bu ülkenin menfaatini ister ve görevi olsun olmasın bunun için emek sarf edip canını ortaya koyarsa bizim ülke de sonu belli. Faili meçhul cinayetlerin arkasında hangi güçlerin olduğu, bunları kimin organize edip, yönettiğini eğer merak ediyorsianız 'Vali' filminde cevabını bulacağınıza eminim.

En son Denizli'de görev yapan ve Ankara-Polatlı yolunda geçirdiği trafik kazasında ölen vali Recep Yazıcıoğlu'nun gerçek hayatından uyarlanmış gerçek bir hikaye.

İzledikten sonra kendimi buza çakılmış gibi hissettim . Çünkü; olan olaylara ilişkin film öncesinde ufakta olsa bir bilgim yoktu. Vakit ayırıp izlerseniz sizin de mutlaka fikir sahibi edecektir 'Vali' filmi.

Filmin konusu ise şöyle: Vali Faruk Yazıcı'nın en son görev yeri Denizli merkezli olacak filmin ana eksenine ise yine bir dünya ve Türkiye meselesi olan "enerji" konusu oturuyor.

Bilindiği gibi Yeniçağ dünyasında gizli ve açık bir biçimde sergilenen politik oyunlar-komplolar ve uluslararası ilişkilerin çıkar noktasında enerji meselesi bulunuyor. Filmde, özellikle bu konuda Türkiye'nin ve Türk insanının içine çekilmeye çalışıldığı bir komploya tanık olacağız.

Vali'de enerjiye konu olan madde ise uranyum madeni. Türkiye'nin çok zengin yeraltı ve yerüstü kaynaklarına sahip olduğu halde enerji bakımından nasıl yoksul ve yoksun bırakılarak dışa bağımlı, kendine yetemez bir hale getirilişine, bu oyunun aktörleri ile bu oyunu bozmak isteyen vatansever karakterlerin mücadelesine tanık olacağız.

Filmde, akıllarda soru işareti bırakarak hayata veda eden devlet adamlarının şüpheli ölümleri, faili meçhul cinayetlere de gönderme yapılarak bu eksende kurulmuş bir komplo düzenine parmak basılacak.
Vali Faruk Yazıcı'nın neredeyse çocukluktan beri arkadaşı olan MTA Mühendisi Ömer Uçar ve mühendis arkadaşlarının, bölgedeki zengin uranyum madeni yatağıyla ilgili elde ettikleri bilgi üzerine başlayan şüpheli ölümler… Birbiri ardına kaybedilen pırıl pırıl, vatansever, fedakar bilim adamlarımız, mühendisler… Ve bu düzenin sürmesini isteyen sermayenin ardındaki gizli ve açık güçler…

Kısacası Vali, Türkiye çıkarlarını koruyup ülke insanlarının menfaati için elini taşın altına koyanlarla, taşları yukarıdan üstümüze yağdıran çıkar grupları arasındaki çekişmenin hikâyesini anlatıyor...

1 yorum:

  1. türkiye cumhuriyeti tarihindeki en maharetli ve yüksek idealli yöneticilerden biri idi.

    ruhu şad olsun .

    erzincan'a raftingi ve rüzgar sörfünü getiren adam.

    'polisten vali olmaz' dediği için kızağa çekilen adam.

    deprem yardım fonu ankara'ya hödüklerin cebine değil belediyelere aktarılsın diyen adam.

    insan gibi insan.

    YanıtlaSil

Yorum yap: