19 Mayıs 2010 Çarşamba

Uzun Bir Yolculuk: Motosiklet Günlüğü

'Motorsiklet Günlüğü' filminin afişi
Motosiklet Günlüğü (Orijinal adı: Diarios de motocicleta), genç Ernesto "Che" Guevara ve arkadaşı Alberto Granado'nun 1950`li yıllarda Güney Amerika`yı dolaşmalarını konu alan biyografik film. Guevara daha sonra Marksist bir devrimci olmuştur, film henüz genç Guevara'yı ele almakta ve doğrudan politik görüşlerine fazla yer vermemektedir.

Bu film Arjantin, Fransa, Almanya, Peru, Şili ve Birleşik Devletler ortak yapımıdır. Ernesto Guevara rolünü Meksikalı genç oyuncu Gael García Bernal, Alberto Granado rolünü Arjantinli Rodrigo de la Serna oynamıştır. Filmi Brezilyalı Walter Salles yönetmiştir. Senaryo Guevara ve Granado`nun günlükleri üzerine kurularak Jose Rivera tarafından yazılmıştır. İlk gösterimi Sundance Film Festivali`nde yapılmış daha sonra bütün dünyada gösterime girmiştir.

Not: Filmle ile ilgili yukarıda verilen bilgiler 'Vikipedi' adlı internet sitesinden alınmıştır.

Özellikle genç kuşakların izlemesi gereken filmlerden ve zaman içerisinde kült filmler kategorisine gireceğine de eminim. Che'nin devrimci olmadan önceki halini ve bu sürece uzanan yolculuğu anlatıyor film. Filme siyasi bir misyon yüklenmemiş ama sahnelerin çoğunda yoksullk paradoksu ve toplumsal hayata ve insanların üzerine nasıl yapıştığını çok güzel anlatıyor.

Daha fazla yorum yaparak hem sizi hemde kendimi yormak istemiyorum. Eğer boş vaktiniz varsa sakin kafayla bu filmi izleyin. Doktor değilim ama kafanız gereksiz bir sürü ıvır zıvırla doluysa bir aspirin kadar size iyi geleceğine eminim. İyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yap: