16 Mayıs 2011 Pazartesi

Baba Oluyorum

 
Baba ve çocuklar

Beklemiyor değildim, elbette konuyla ilgili hastane çalışmalarımız sürüyordu. Ama bugün çok daha net, çok daha gerçek bir şekilde ortaya çıktı “baba” olacağım.

Yazarken bile ne kadar garip, ne kadar zor geliyor. Kendim için ilk kez kullandım az önce “baba” sıfatını. (Ve sanıyorum sonradan edinilen sıfatlar içinde en değişmez, en kalıcı olanına sahip oluyorum böylece) Öyle heyecandan koşturmuyorum ortalıkta. Sanıyorum yavaş yavaş algılayacağım. Belki de gözümle görmeden inanmayacakmışım gibi geldiğinden bu sakinlik. Ama için için de biliyorum ki hızla artacak heyecanım, bu günden sonra belki de aklımı en çok oyalayacak şey olacak ve yıllarca da böyle gidecek. Biliyorum ki hayatımızdaki en önemli gelişme, en önemli farklılık en önemli rol bu olacak. Geri dönülmeyecek, geri verilemeyecek, reddedilemeyecek tek sıfatı alacağız üzerimize… İşte bu gerçekten çok heyecan verici. Korkutuyor mu? diye düşününce, en ufak bir korku yok… (Yoksa var mı?)


Çok eminim ki iyi, çok iyi birer anne ve baba olacağımıza. Bu süreç belki, bir çok bilinmezlik ve sabırsızlığı da beraberinde getireceğinden; merakla, belki az endişeyle ama her an birlikte ve bir şekilde atlatılıp sorunsuzca tamamlanacağı inancıyla geçeceğinden heyecanlı olacağı kesin. Baba olma konusunu bir kenara bırak, sadece eşimin anne olma serüvenini bu kadar yakından izlemek fikri bile şu an içimi babacan bir sıcaklıkla kaplıyor ve heyecanlandırıyor beni.

Eşimin her zaman yakınımda olması ne kadar güçlendiriyorsa beni her konuda, anne-baba oluşumuz, üç kişi oluşumuz ve tüm yaşamsal dengelerimizin inanılmaz oranda değişecek olması da heyecan, merak ve istek uyandırıyor bende. Bu dengelerin değişmesi ve hayatlarımızın bambaşka bir hal alması, reddedilemez, değiştirilemez hatta bazı konularda karar verilemez, inisiyatif alınamaz halde değişecek olması korkutmuyor beni. Aksine sabırsızlandırıyor. Bu dönemin çok keyifli, çok değişik, çok heyecanlı geçeceğini (hatta, aylarca, kolay kolay geçmeyeceğini) biliyorum. Biliyorum ki bir kişinin başına gelebilecek “en özel” şeye doğru hızlı adımlar atıyor olacağız. Özveri ve fedakarlık, istemsiz bir şekilde kendimizi ve birbirimizi düşünmeden önce “onu” düşüneceğimiz bir döneme giriyoruz. (Ne değişik bir şey aslında. şu anda ne kadar yabancı…)

Hayatımıza, şimdiye kadar hiç olmamış “belirleyicilik gücüne sahip” biri giriyor. (Hatta girdi bile...)

İçimdekiler şimdiden artmaya başladı ki aslında sadece saatler oldu “öğreneli”. Kim bilir daha ne haller alacak içimdekiler / içimizdekiler.

Kim bilir nasıl olacak dışımızdakiler, dışa yansıyışımız, birbirimize yansıyışımız, yansıtacaklarımız…

Bugünden itibaren doğacak çocuğumuzla ilgili yazılara da yer vereceğim blogumda. Bakalım neler olacak?

Günler çabuk geçsin mi istiyorum? şimdiden :)

10 yorum:

  1. ebru ceyhan04 Haziran, 2011

    canım kankim artık sende dünyada yaşamanın amacı olan anne ve baba olma duygusunu tadacaksın. önemli olan çocuğun kız veya erkek olması değil,eli ayağı düzgün ve sağlıklı olması ve ben de senin iyi bir baba olacağını biliyorum. ailenle ve çocuğun (çocuklarınla) ;) mutlu bir şekilde yaşamanı dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Daha bu duygunun nasıl birşey olduğunu tatmamış bir insan olarak şuan için sadece hayal ediyorum ve hayal etmesi bile bana güzel geliyor. yazını bir solukta okudum. tebrik ediyorum. allah analı babalı büyütsün. saygılar...

    YanıtlaSil
  3. zafer_pekşan05 Haziran, 2011

    bir erkek babası olarak bence bir erkek icin hayattaki en, belki de tek anlamli sey. allah tamamına erdirsin. kutlarım,

    YanıtlaSil
  4. @ ebru ceyhan,
    @ Okan Yüksel,
    @zafer_pekşen'e yorumları için teşekkür ediyorum. sağolun arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  5. ŞUAYİP GEÇİR06 Haziran, 2011

    Söze nasıl başlasam diye düşünürken başlayıverdim canım kardeşim.Babalık Annelik kadar kutsal olmasada aşağı kalır bir yanıda yok.Şimdiden bu heyecanı tattığının farkına vardım yazdıklarından.Ama şunu iyi anlamanı ve kavramanı isterim dünyanın en güzel zevki değişilmezi çocuklar.
    Allah sağlıklı sıhhatli anasına,babasına,vatanına ,millet ine,bayrağına saygılı hayırlı evlatların olması temennisiyle..ALLAH'A EMANET OL KARDEŞİM......

    YanıtlaSil
  6. Emel:Hayrılı çocuklar dünyada ki en güzel mirastır.

    YanıtlaSil
  7. BAŞAK GÖKMENTÜRK15 Temmuz, 2011

    ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN. ACISINI HİÇBİR ZAMAN GÖSTERMESİN. BİR BABA ADAYI İÇİN HİÇTE FENA SAYILMAZ YAZINIZ. COK SAMİMİ VE İÇTEN OLMUŞ. İLK COCUĞUNUZ MU? ASLAN BEY

    YanıtlaSil
  8. başak hanım heyecanımdan anlamışsınızdır ;) evet ilk çocuğumuz eşimle benim. bu güzel yorum için teşekkürler.saygılar.

    YanıtlaSil
  9. huseyin ozdemir16 Temmuz, 2011

    DUNYADAKİ EN GUZEL DUYGU ANNE VE BABA OLMAK. BENİM BİR KİZİM BİR OGLUM VAR. ONLARİ HİCBİRSEYE DEGİSMEM. MUTLU OLMANİZ DİLEGİYLE.

    YanıtlaSil
  10. gülümse hayata05 Ağustos, 2011

    bu sözleri sarf eden bir kişilik eminim süper bir evlat yetiştireceksinizdir..sizi ve eşinizi tebrik ederim..herşeyden önce saygıdan eksik olan gençliğin döneminde son derece mutluyum ki ayaklarını sağlam basan kendinden emin bir evlat vereceksiniz..herşey gönlünüzce olsun güzel insan.

    YanıtlaSil

Yorum yap: